Graphics

 View Only
  • 1.  NDI Output

    Posted 10-14-2021 13:58
      |   view attached
    Hi, I've try to output my framebuffer1 in NDI but not working. See attachement.
    How does it work?

    ------------------------------
    Pierre Valliere
    ------------------------------


  • 2.  RE: NDI Output

    Posted 11-10-2021 11:53
    Just throwing out an idea here.  My guess is that you need to move NDI to the top.  So once you hit okay on the window that I can see in the thumbnail, you should get the option to move the NDI output to the top which would make it frame buffer 1.  Or you can just change your scene to match the framebuffer number of the NDI output.  Based on the thumbnail that I can see, it would at least be Framebuffer 4, but it could be 5, the window area is scrolled down a little.

    ------------------------------
    Garrett Hall
    Overtime Elite
    ------------------------------



  • 3.  RE: NDI Output

    Posted 11-11-2021 08:29
    Thx Garrett, goo ideas :) It's "almost" working. Yes, when I move up the video apperas in NDI Studio monitor, but not in Nektek connect.  I've try to add a second stream but it's always black. I'll try to do some tests next week. Thx!"

    ------------------------------
    Pierre Valliere
    ------------------------------



  • 4.  RE: NDI Output

    Ross Staff
    Posted 11-23-2021 11:38

    Is it possible your Newtek Connect is expecting a certain version of NDI?

    Here are the versions and builds of XPression that introduced the different NDI library versions. 

    For example, if you are running XPression version 10.0 it will be using NDI libraries 4.1. 

    NDI Libraries XPression Version Implementation

    XPression v10.1 build 5417 - NDI Library v4.6

    XPression v9.7 build 5065 - NDI Library 4.1

    XPression v8.7 build 4708 - NDI Library 3.5




  • 5.  RE: NDI Output

    Posted 12-02-2021 14:17
      |   view attached
    Hi, it's working for the video but there's no audio. I'm playing an avi file with audio in Xpression, I see the video in NDI Studio Monitor but no audio (see image, stay mute because there's nothing) I've try NDI Test patterns throught Studio monitor, it's working, that mean that it's the audio from Xpression it's not outputing.  Am I doing something wrong?

    ------------------------------
    Pierre Valliere
    ------------------------------



  • 6.  RE: NDI Output

    Ross Staff
    Posted 12-02-2021 17:40
    What version and build of XPression are you running? Support for audio with NDI outputs was added to XPression beta version 8.7 build 4707. Prior to that build audio was not supported with NDI. So you would need to be running a version with a higher build number than 4707. 

    The first official XPression release with support for audio with NDI outputs was XPression version 9.0.


  • 7.  RE: NDI Output

    Posted 12-02-2021 19:14
    Thank Garner, I have an 7.0 version on my Lab and I cannot update it max version 8.5, but I have other machine with 8,5 and 9. 


    ------------------------------
    Pierre Valliere
    ------------------------------